Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Etiam posuere varius
magna, ut accumsan quam pretium
vel. Duis ornare

Latest News
Follow Us
GO UP

Etamekocc travels and tour

Какво да знаете за диабетна дермопатия

Какво да знаете за диабетна дермопатия

Диабетна дермопатия е състояние на кожата, което обикновено се появява в долната част на краката при хора с диабет. Хората понякога могат да се отнасят към състоянието като пигментирани претабиални пластири или пити. Въпреки че няма специфично лечение за управление на диабетна дермопатия, управлението на диабета внимателно може да помогне за предотвратяване на това и други усложнения.

Продължавайте да четете, за да научите повече за причините, симптомите и лечението на диабетна дермопатия.

Диабетна дермопатия е често срещана при хора с диабет. Оценките за разпространението му варират, но изследванията в Британския журнал за диабет и съдови заболявания отбелязват, че до 55% от хората с диабет могат да имат тези кожни лезии.

Петната са по -често срещани сред хората над възрастта от 50 години и тези, които са имали диабет за по -дълго.

Други изследвания показват, че състоянието е по -често сред мъжете, отколкото жените. Не е заразно, което означава, че не се разпространява от един човек на друг.

Американската асоциация за диабет отбелязва, че диабетът може да причини промени в малки кръвоносни съдове и че тези промени могат да доведат до проблеми с кожата като диабетик Дермопатия.

Въпреки това, точната причина за лезиите, които се появяват при диабетна дермопатия, не е известна. Изследователите предложиха различни теории да обяснят външния им вид, включително термично увреждане на района, по -бавно зарастване на рани поради намален приток на кръв в региона и дегенерация на нервите.

Може да има и връзки между диабетна дермопатия и други Усложнения на диабета.

Например, статия за преглед отбелязва, че изследванията са показали, че хората с диабетна дермопатия имат значително по -голям шанс да развият увреждане на очите, нерва или бъбреците, отколкото тези без това състояние. Авторите признават, че други изследвания противоречат на тези открития. H2> Симптоми

Диабетна дермопатия могат да изглеждат спонтанно като пигментирани петна от кожа на пищялите, обикновено на двата крака.

Петна първоначално могат да бъдат леко розови, тен или лилави и да се чувстват малко люспести на пипане. Петна могат да изглеждат вдлъбнати, с леко потапяне в центъра.

След известно време петна напредват и стават кафяви и кръгли или овални. Обикновено те са по -малко от 1 сантиметър (см) в диаметър, но могат да измерват до 2,5 cm. Те могат да приличат на възрастови петна, особено ако се появяват в клъстери.

В редки случаи диабетичната дермопатия може да се появи и в други области на тялото, като по -високо на бедрата или на предмишниците или страните на краката.

самото състояние е безобидно и не причинява допълнителни симптоми или болка. Следователно кожните петна, които горяват, изтръпват или сърбеж, могат да бъдат признак на друго състояние на кожата.

Лечение

Няма специфично лечение за диабетна дермопатия. As the spots themselves are harmless and asymptomatic, treatment is unnecessary.

The condition usually resolves by itself, although the healing time can vary among individuals.

If a person dislikes the appearance of Петна, те могат да изберат да ги покрият с грим. Ако състоянието причинява сухи или люспести петна от кожа, овлажнител може да помогне за облекчаване на симптомите и спиране на лезиите от прогресиране.

Изследванията предполагат, че прилагането на лосиони, съдържащи съставки като колаген или глицерин, може да направи промените в кожата tone less visible.

Prevention

As experts do not fully understand what causes diabetic dermopathy, there is no known way to prevent it completely.

However, if Човек забелязва, че петна са склонни да се появяват след наранявания в района, това може да помогне да се намерят начини да се избегнат наранявания. Например, човек може да използва подплънки, за да защити области на тялото, които редовно се блъскат или закръглят краищата на предметите, които могат да почукат у дома.

Правилното управление на диабета е от ключово значение за намаляване на риска от свързани усложнения. Правилно контролирането на кръвната захар може да помогне за предотвратяване на сериозни здравословни проблеми, като увреждане https://harmoniqhealth.com/bg/ на очите, нерва и бъбреците.

Въпреки че ефективният контрол на нивата на кръвната захар няма да окаже влияние върху съществуващите лезии, това може да помогне за предотвратяване на развитието на бъдещите лезии.

Кога да се свържете с лекар

Всеки, който има диабет и забелязва петна по краката, трябва да види лекар.

Лекарите може да могат да диагностицират диабетна дермопатия въз основа само на физическите симптоми. Те е малко вероятно да биопсия лезиите поради риска от бавно заздравяване на рани в района.

Въпреки това, те могат да биопсия на място, ако подозират, че това е симптом на друго състояние на кожата.

Лекарите може да искат да направят допълнителни тестове, за да гарантират, че човекът правилно управлява нивата на кръвната си захар и да проверява за увреждане в други тъкани.

Всеки, който подозира, че изпитва ранните симптоми на неконтролиран неконтролиран Диабетът също трябва да види лекар. Тези симптоми могат да включват:

  • Често уриниране
  • Постоянен глад
  • Повишена жажда
  • умора
  • замъглено зрение
  • Бавно заздравяване на рани

Резюме

Диабетна дермопатия се отнася до малки обезцветени петна, които са склонни да се появяват на долните крака, най -често в хора с диабет.

Няма известна причина, но петна обикновено не причиняват болка и решителност без лечение.

Хората обикновено могат да предотвратяват диабетна дермопатия и други усложнения на диабета, като предприемат стъпки за управление на кръвта си нивата на захарта внимателно.

Всеки, който има симптоми на диабет или се чувства така, сякаш се борят да контролират нивата на кръвната си захар, може да пожелае да обсъди възможностите за лечение с лекар.

Медицински новини днес има строги насоки за снабдяване и рисува само от рецензирани проучвания, академични изследователски институции и медицински списания и асоциации. Избягваме да използваме висши референции. Ние свързваме първични източници – включително проучвания, научни справки и статистика – във всяка статия, както и ги изброяваме в раздела за ресурси в долната част на нашите статии. Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата